Briga o sebi je izgradnja svijeta od kojeg ne moramo bježati.

Bok, ja sam Sara Peranić.

Zaljubljenica u proučavanje ljudskog ponašanja i ovisnica o osobnom razvoju.

Moje životne doze

Dnevna doza

Knjige i tjelovježba.

Tjedna doza

Vođenje dnevnika i podcasti.

Mjesečna doza

Edukacija i izlazak iz zone ugode.

Godišnja doza

Putovanja.

Edukacije

Magistrirala sam Socijalnu pedagogiju, znanost koja se bavi proučavanjem poremećaja u ponašanju. Tijekom studija sam pohađala različite edukacije i seminare s posebnim interesom prema prevenciji, a trenutno polazim 4. godinu edukacije za psihoterapeuta.

Izučavam različite terapijske pravce, a na moj rad su najviše utjecale teorije i rad svjetskih psihoterapueta poput: Debbie Ford, William Glasser, Nathaniel Branden, Terri Cole, John Gottman i Esther Perel.

Sve što učim povezujem u nit vlastitog iskustva i razumijevanja ljudske prirode iz koje nastaju moju tekstovi i podcasti.

Iskustvo

Iza sebe imam 8 godina volonterskog rada zahvaljujući kojem sam stekla razna iskustva, a neka od mjesta na kojima sam volontirala su Plavi telefon, Centar za poremećaje hranjenja BEA te Ambidekster klub.

Moj prvi projekt je Dozvola za nesavršenost koji se u suradnji s Centrom BEA uspješno provodi u preko 30 škola diljem Hrvatske od 2016. godine.

Krajem 2019. pokrećem blog Sluša-Lica sa željom da ljudima koji žele raditi na sebi, a ne znaju kako ponudim stručne informacije rječnikom "pitke" psihologije.

Razvoj Sluša-Lice

Sluša-Lica je mjesto gdje ljudi dolaze kada žele shvatiti zašto se osjećaju tako kako se osjećaju, kako to mogu promijeniti, kada žele bolje razumjeti i upoznati sebe ili ljude oko sebe te naučiti kako promijeniti ponašanje koje ih iznova frustrira.

Ne vjerujem u instant rješenja, ali vjerujem u moć svakodnevnih malih koraka prema novoj verziji sebe - koja se voli, vjeruje u sebe i iz te pozicije kreće uvoditi promjene koje je vode tamo gdje želi biti.

Kako rasti uz Sluša-Licu?

Potencijal promjene koji nosimo u sebi nedovoljno koristimo. Uvjerenja koja imamo određuju naše živote, stoga ako nismo zadovoljni životom, potrebno je mijenjati uvjerenja.

Način na koji smo naučili razmišljati o sebi nismo mi. Svakog dana imamo priliku mijenjati sliku o sebi, a o njoj ovisi što vjerujemo da zaslužujemo i da je za nas moguće.

Na tom putu mogu ti pomoći moji tekstovi, podcasti, newsletteri, e-bookovi i dnevnici, a ako želiš raditi sa mnom pozivam te u svoj program SamopouzdaniJA u kojem detaljno radimo na izgradnji novog odnosa sa sobom koji se temelji na pozitivnoj slici o sebi, njegujućem unutarnjem govoru, osjećaju vlastite vrijednosti te samopouzdanju.

Citati kojima opisujem kako shvaćam život

Biti sebi prioritet najveći je poklon za ljude koje volimo.
Rad na sebi nije sebičnost
Samopouzdanje nije osjećaj, nego ponašanje.
Nije rezultat, nego preduvjet akcije.
Dobre stvari nisu namijenjene odabranim ljudima, već ljudima koji ih odabiru.
Što odabireš?
quotes