Život je manje ono što ti se događa, a više ono kako to doživljavaš.

Bok, ja sam Sara Peranić.

Zaljubljenica u proučavanje ljudskog ponašanja i ovisnica o osobnom razvoju.

Moje životne doze

Dnevna doza

Nekoliko stranica knjige i tjelovježba.

Tjedna doza

Dokumentaraci i podcasti.

Mjesečna doza

Edukacija ili izlazak iz zone ugode

Godišnja doza

Putovanja.

Edukacija i iskustvo

Diplomirala sam Socijalnu pedagogiju, znanost koja se bavi proučavanjem poremećaja u ponašanju, a trenutno sam polaznica edukacije za psihoterapeuta.

Svoju veliku znatiželju hranim kroz različite edukacije i svijet volontiranja, a iskustva i znanja rado oblikujem u tekstove.

Volontiranje

Kroz 7 godina volontiranja stekla sam razna iskustva u radu s djecom i mladima. Moj prvi projekt je Dozvola za nesavršenost kojeg u suradnji s Centrom BEA provodim 4. godinu za redom.

Uz pomoć 40ak volonterki provodimo radionice u srednjim školama u Hrvatskoj. Cilj projekta je poticanje izgradnje pozitivne slike o sebi kod mladih djevojaka, a dosad smo radile s više od 3000 učenica.

Stvaranje Sluša-Lice

Blog Sluša-Lica je rezultat osobne frustracije – budući da je područje psihologije većini ljudi intrigantno, mnogi se osjećaju slobodnima dijeliti savjete i neprovjerene te pogrešno protumačene informacije.

S druge strane postoje brojni stručnjaci koji kvalitetno rade svoj posao, daleko od društvenih mreža na kojima kolaju informacije. Tako se stvorila ideja Sluša-Lice koja će takva znanja učiniti dostupnijima i razumljivijima.

Završna riječ

Posljednjih godinu i pol dana posvetila sam razvijanju ovog projekta, čitanju goleme količine knjiga, prikupljanju znanja s edukacija, učenju psihoterapije i radu na sebi.

Nadam se da će ti Sluša-Lica biti dnevni podsjetnik na osobni razvoj i razvijanje odnosa.

Vjerujem da smo sami krojači svoje sreće i da je ljubav izvor i svrha postojanja, a da do njih dolazimo kroz kvalitetne odnose s drugim ljudima.

Citati koji opisuju kako shvaćam život

Gluhi uvijek misle da su oni koji plešu ludi.
Jorge Bucay
Ne možeš zaustaviti valove, ali možeš naučiti surfati.
Jon Kabat-Zinn
Ključ za ljubav je rad na samom sebi. Ne možemo voljeti druge ukoliko s ljubavlju ne izgrađujemo sebe.
M. Scott Peck
quotes